contrast3.jpgcontrast9a.jpgcontrast1c.jpgcontrast2.jpgcontrast2a.jpgcontrast1.jpgcontrast8.jpgcontrast4c.jpgcontrast1a.jpgcontrast9.jpgcontrast4.jpgcontrast1d.jpgcontrast1b.jpg

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM OBELEŽEN I U IVANJICI

Uvećanje slova:

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica je ovaj 3. Decembar 2012.g., Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležilo prijemom kod predsednice Skupštine opštine Ivanjica, kao i gostovanjem u emisiji ivanjičkog radija i ovom prilikom najviše je bilo reči o unapređenju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

 

Tom prilikom je predsednica Skupštine gospođa Nevenka Milošević istakla da razume postojeće probleme i da se celokupno društvo mora uključiti u rešavanje istih kako bi ovim ljudima koji su puni energije i zivota obezbedili prvenstveno pravo na rad, nesmetano kretanje, obrazovanje, zabavu i nezavisan život.

.

Predsednica društva za cerebralnu i dečiju paralizu Svetlana Glavinić izjavila je da u Ivanjici nailaze na veliko razumevanje kako lokalne uprave tako i stanovništva pri čemu je istakla  gorući problem ortopedskih pomagala. Po njenim rečima problem je RZZO ,jer osobe sa invaliditetom plaćaju participacije za njima potrbna pomagala, teško ostvarivaruju prava na ortopedsko pomagalo kao i sporost pri donošenju odluke o dodeli ortopedskog pomagala.

 

Inače, nizom manifestacija širom sveta danas će biti obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se invalidima omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno sudelovanje u društvenom životu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Portal Opstine Ivanjica. Sva prava zadrzana. www.ivanjica.gov.rs
Klikni za čitanje selektovanog teksta! Omogućila Opština Ivanjica