contrast2.jpgcontrast9.jpgcontrast1a.jpgcontrast4c.jpgcontrast9a.jpgcontrast1.jpgcontrast4.jpgcontrast1d.jpgcontrast8.jpgcontrast3.jpgcontrast1b.jpgcontrast1c.jpgcontrast2a.jpg

" Iz svake porodice po jedan davaoc krvi"

Uvećanje slova:

    Crveni krst Ivanjice i Udruženje DDK Ivanjice, organizuju redovnu  akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija se odvija pod  sloganom " Iz svake porodice po jedan davaoc krvi" - sve sa ciljem da krv čeka pacijenta a ne pacijent krv. 

Dobrovoljno davalaštvo krvi Predstavlja humanitarno-socijalnu aktivnost ljudi koji davanjem krvi i/ili širenjem ideje solidarnog, dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog davanja krvi pomažu u lečenju bolesnih i povređenih, jer ne postoji zamena za krv.

Akcija će se održati:

1.       29.10.2013. godine u utorak u domu zdravlja Ivanjica za građane, od 9 h – 16 h

2.       30.10.2013. godine u sredu u Tehničkoj školi za učenike, od 9 h – 15 h;

Pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi kao i druge humane ljude da uzmu učešće u  ovoj akciji i na taj način  se pridruže velikoj porodici humanista .

Deo jedinica date krvi namenjen je  čačanskoj bolnici  za naše sugrađane, obzirom da je veliki broj  pacijenata  iz Ivanjice koji su trenutno na lečenju u čačanskoj bolnici.

Sve porodice za čije članove je potrbna krv u skorije vreme u čačanskoj bolnici , mogu krv dati na akciji 29.10.2013.  u Ivanjici

Portal Opstine Ivanjica. Sva prava zadrzana. www.ivanjica.gov.rs
Klikni za čitanje selektovanog teksta! Omogućila Opština Ivanjica